duminică, 20 februarie 2011

Numele meu e Dmitri Miticov

Nu înţeleg de ce, cînd se vorbeşte de cartea mea, există nevoia să se adauge în paranteză pseudonimul lui ..., de parcă nu s-ar putea altfel. Faptul că am trecut pe coperta a patra a cărţii că Dmitri Miticov este pseudonimul lui... a fost în principal să evit adăugarea lui Dmitri în lista debutanţilor pentru că nu mi s-ar fi părut fair-play (apoi s-ar fi găsit voci să considere chiar că a fost ceva premeditat). A fost o măsură de precauţie şi în acelaşi timp un act de bravadă. Asta nu înseamnă că trebuie să adăugăm mereu "pseudonimul lui..." în acelaşi fel cum nu e nevoie să se precizeze Tudor Arghezi, pseudonimul lui Ion N. Theodorescu sau orice altceva (vă rog, nu luaţi comparaţia asta ca pe o dovadă de aroganţă, e prima care mi-a venit în minte). Îmi pare bine să vă cunosc, numele meu e Dmitri Miticov.

9 comentarii:

  1. Robert, păi asta ar trebui să te bucure, cred,
    nici mie nu-mi vine să-ţi zic DM, pt că-mi place Robert şi aşa te ştiu pe tine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. las că şi soţia mea tot robert îmi spune :) dar nu despre asta e vorba, mă gîndeam ca măcar oficial să se respecte convenţia.

    RăspundețiȘtergere
  3. da' ştii că Mitia e tot Dmitri?

    RăspundețiȘtergere
  4. da, crede-mă că ştiu toate variantele, voiam la un moment dat miteca
    dacă vrei o să pun la următoarea carte robert mitia

    RăspundețiȘtergere
  5. eu prefer să le semnezi Robert Mîndroiu:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe băieţelul ăla în pantaloni scurţi, speriat şi inofensiv, l-am omorît cu delicateţe :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dmitri, nu stiu daca vreunul dintre cei care au facut chestia cu paranteza isi mai aminteste numele tau real, asa ca ti-ai atins scopul. Nici cititorii nu retin numele adevarat. Stai linistit, esti Dmitri Miticov si scrii foarte misto.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar poti semna si Robert Mindroiu (asa cum ai facut la prima ta carte). Sau poti semna fiecare volum cu un nume nou. Ha! Cum ar fi?

    RăspundețiȘtergere
  9. :) ciprian, mulţumesc. să nu crezi că nu mi-a trecut prin cap varianta cu nume nou pt fiecare volum. ce nebunie ar mai fi şi asta, he-he
    dar astea-s doar mici picanterii, mai important e textul, asta cred că încercam de fapt să spun

    RăspundețiȘtergere