marți, 5 aprilie 2011

Şi elevii premianţi copiază (din categoria exerciţiilor de admiraţie)

Recent, mi-am descoperit premiate (în 2010, dar eu aflu acum) cîteva fragmente de texte din volumul din 2006. Avînd în vedere că juriul a fost compus din Constantin Abăluţă, Claudiu Komartin, Răzvan Ţupa, Rita Chirian şi Octavian Soviany (adică oameni care se pricep la poezie, unii chiar colegi de generaţie cu mine în gusturile cărora am încredere), vestea pare una cum nu se poate mai bună.

Doar că textele au fost trimise de un elev premiant ca fiind ale lui :) şi imaginaţi-vă surpriza cînd, vrînd să iau pulsul literaturii scrise de elevi, mi-am citit propriile poezii (care fie vorba între noi nici măcar n-au luat premiul cel mare)
Şi pentru că stările care mă încercau erau diferite, fără ca una din ele să poată fi dominantă, raţiunea a preluat toate impulsurile şi a hotărît să posteze aici ca pagină de jurnal.
În final ce pot să spun e că e şi ăsta un exerciţiu de admiraţie. Îi mulţumesc elevului/elevei pentru încrederea investită în textele mele  şi promit să nu-i divulg numele, pentru că am înţeles-o ca pe o copilărie care nu trebuie pedepsită prea aspru. Un lucru tare bun aici e că avem dovada că se citeşte poezie contemporană şi încă la nivel de liceu, iar asta e o bucurie imensă pentru mine. Apoi mulţumirea e dublă, pentru că măcar în felul ăsta sunt sigur că textele respective au fost citite sau recitite de oamenii din juriu.

6 comentarii:

  1. la un singur lucru nu te-ai gândit: cei din juriu nu ţi-au recunoscut textele...

    era mişto să le pui aici

    RăspundețiȘtergere
  2. ei, asta e evident, de-aia am spus "citite sau recitite", sper că nu s-a înţeles altceva

    p.s. poeziile sunt disponibile online în dreapta cu click la "efectul..."

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu cartea. ziceam de textele premiate

    RăspundețiȘtergere
  4. profit de ocazie să vă rog să-mi retrimiteţi adresa pe mail pentru că spre ruşinea mea am pierdut-o şi e neplăcut cînd mă gîndesc că am promis ceva şi nu m-am ţinut de cuvînt

    RăspundețiȘtergere
  5. Inseamna ca ati devenit un clasic, de vreme ce ati inceput sa fiti plagiat. ;D

    RăspundețiȘtergere
  6. ei, nici chiar asa. trebuie sa fii destul de putin cunoscut incat sa nu fie recunoscute textele si suficient de bun ca sa castigi totusi ceva
    şi bineînţeles să aibă o anumită doză de stîngăcie ca să creadă lumea că tu, elev, le-ai scris

    RăspundețiȘtergere